Как да оптимизираме работата климатичната система?

Климатикът не е геноцидът на отоплението, но спазвайки някой основни правила той ще служи по-дълго на потребителите си и ще допринесе повече за постигането на благоприятен микроклимат.

На първо място, още при закупуването на уреда, той трябва да бъде правилно съобразен за помещението, в което ще работи (не трябва да е малък или голям, а точно колкото препоръчват специалистите в магазина), да се имат предвид фактори като изложение, изолация, местоположение при монтаж на външното тяло и пр..

При експлоатация редовно да се почистват прахоулавящите филтри, да не се държат отворени прозорците или вратите продължително време, да се наглася правилното подвеждане на въздуха (при отопление клапите трябва да бъдат насочени към пода, а при охлаждане към тавана) и оптимална температура в помещението (за режим отопление от порядъка на 22°С ~ 24°С, за режим охлаждане от 26°С ~ 28°С, при оптимална влажност на въздуха за човешкия организъм). Особено през зимния сезон, при отсъствие от дома или офиса , препоръчително е да не се изключва климатикът, а да се намаля с няколко градуса под температурата, при която се отоплява помещението. Периодичните прегледи от техническо лице (веднъж годишно при регулярна употреба на уреда) и навременна профилактика при необходимост ще редуцират консумацията на електричество и ще удължат експлоатационния срок на вашия климатик.


Сервиз климатици. Климатици Стара Загора. Климатици Mitsubishi | Daikin | Fujitsu | Sharp | Toshiba | Panasonic | Hitachi.